+36 22 474 541 walzerpanzio@t-online.hu

Házirend

Éttermi szabályzat

Vendégeink az étterem területére történő belépéssel jelen etikett pontjait önmagukra nézve kötelező érvényűnek ismerik el és betartására kötelezik magukat. Megsértése esetén az étterem munkatársai a vendég kiszolgálását megtagadhatják.

 • Az étterem teljes területén kötelező érvényű a tisztaság, kulturált viselkedés és rend óvása, betartása.
 • Az étterem vezetősége fenntartja a jogot, hogy a botrányosan viselkedő Vendégeket nem fogadja, nem szolgálja ki és távozásra szólítja fel! A kiutasított Vendég az étterem vezetőségével szemben semmilyen követeléssel nem élhet.
 • Az étterem területe (beleértve a teraszt és a boxokat is) megfelelő ruházatban látogatható. Félmeztelen, meztelen, fürdőruhában, alsóneműben érkező Vendégeinket felszólítjuk öltözetük módosítására, illetve távozásra!
 • Az étterem területén használt eszközök, díszítések, növények az étterem tulajdonát képezik, eltulajdonításuk lopásnak minősül. Rongálás esetén a Vendég kártérítési felelősséggel tartozik. Csoportos rendezvény esetén a kártérítési felelősség a csoport vezetőjét terheli.
 • Egyes tárgyak, növények balesetveszélyesek, mérgezőek lehetnek, emiatt kérjük figyelmüket, továbbá fokozottan ügyeljenek gyermekeikre! Ez különösen igaz a kertben található medencére.
 • Kísérő nélkül gyermekek nem tartózkodhatnak éttermünkben. A gyermekek magatartásáért, ezen etikett pontjainak a gyermekek részéről történő betartásáért a kísérő tartozik felelősséggel
 • Konyhánk az ételrendeléseket beérkezési sorrendben készíti el, azonban az előzetesen megrendelt, leadott ételek előnyt élveznek!
 • Kérjük kedves Vendégeinket, hogy a konyha zárását követő legkésőbb 1 órával szíveskedjenek számlájukat rendezni és békésen elhagyni az étterem teljes területét! Nyitva tartásunkról honlapunkon illetve a bejáratnál tájékozódhat. 
 • Tilos az étterem területére beleértve a teraszt és a boxokat is, máshol vásárolt ételt és/vagy italt behozni és elfogyasztani. Ellenkező esetben az étterem jogosult a Vendéget kötelezni az étel/ital elrakására, illetve a Vendéget távozásra szólítani.
 • Rossz idő (erős szél, eső, hideg, vihar, etc.) illetve tavaszi, őszi és téli időszakokban teraszunkon és boxainkban nincs kiszolgálás. Az aktuális lehetőségről érdeklődjön felszolgálónknál!
 • Az étterem területén tilos a dohánytermékek használata. Dohányozni kizárólag az erre kijelölt helyen szabad! 18 éven aluli Vendégek szeszes italt nem fogyaszthatnak! Ittas Vendégeket nem szolgálunk ki!

Jelen éttermi etikett az étterem bejáratánál is megtalálható kifüggesztve.

Köszönjük Önnek is, hogy fentiek betartásával hozzájárul éttermünk Vendégeinek kellemes itt-tartózkodásához!

Panzió házirend

Bejelentkezés, kijelentkezés

A szobákat érkezés napján 15.00 órától tudják elfoglalni, távozás napján 11.00 óráig áll rendelkezésükre.

Amennyiben a foglaltság lehetővé teszi, úgy külön díj ellenében (a napi szobaár 50%-a) lehetőség van a szállás korábbi elfoglalására (12.00 órától), illetve későbbi elhagyására (14.00 óráig). Mindkét esetben előzetes egyeztetés szükséges.

A szobát az érkezés napján 18.00 óráig tartja a panzió, ezt követően újraértékesíti. Amennyiben 18.00 óra után érkezne, úgy köteles előtte erről értesíteni a panziót.

2021. szeptember 1-től Magyarországon minden szállást igénybe vevő vendégnek (életkortól függetlenül) adatait okmányolvasón keresztül a szálláskezelő szoftverben rögzíteni szükséges, illetve a Vendég Információs Zárt Adatbázisba (VIZA) továbbítani köteles a szálláshely. Az alábbi adatok kerülnek rögzítésre: családi, születési és utónév, születés helye és ideje, vendég neme és állampolgársága, anyja neve, ha az okmány tartalmazza, személyazonosító vagy úti okmány azonosító adatai, harmadik országbeli állampolgár esetén pedig vízum vagy tartózkodási engedély száma, beutazás dátuma és helye.

A vendég személyazonosító okmányait beolvasás céljából érkezéskor jogosult a panzió elkérni, melyet a vendégnek kötelessége átadni. Ennek elmulasztása esetén a szálláshely-szolgáltatást a panziónak törvényileg kötelessége megtagadni. Hatályos jogszabályok:

 • a turisztikai térségek fejlesztésének állami feladatairól szóló 2016.évi CLVI. törvény
 • a turisztikai térségek fejlesztésének állami feladatairól szóló törvény végrehajtásáról szóló 235/2019. (X.15.) Korm.rendelet
 • a személyazonosító igazolvány kiadása és az egységes arcképmás és aláírás felvételezés szabályairól szóló 414/2015.(XII.23) Korm.rendelet
 • harmadik országbeli állampolgárok beutazásáról és tartózkodásáról szóló 2007.évi II. törvény szerinti személyek

A vendég a szoba elfoglalásakor bármely tárgyban vagy eszközben hibát észlel, azonnal köteles jelezni a panzió felé. Amennyiben ezt elmulasztja, úgy elismeri, hogy a szoba berendezési tárgyai és eszközei működőképes és ép állapotban voltak. Az érkezés előtt és elutazáskor a szobákat ellenőrizzük, az esetleges károkat a vendégnek a helyszínen felszámítjuk.

Zárás utáni közlekedés

A főbejárat zárást követően kizárólag a szobakulcs mellett található kapcsolóval nyitható kívülről. Így kérjük, ügyeljen rá, hogy távozáskor magával vigye kulcsát. Az épület elhagyásához a kilincs melletti szürke gomb megnyomásával nyitható az ajtó.

A kulcsok elvesztése esetén szobánként 20.000 Ft összeget terhelünk fel a vendégnek.

Reggeli

Svédasztalos reggeli (foglaltságtól függően) hétfőtől szombatig 8.30-10.00 óra között áll rendelkezésre, vasárnapi időpont ettől eltérő lehet.

Reggeli fogyasztása kizárólag az étteremben lehetséges.

Alkoholos italokat kizárólag az étterem nyitását (12.00 óra) követően tudunk felszolgálni.

Az étteremben minimum dresscode az utcai öltözék. A nem megfelelő viselet esetén felszólítjuk a vendéget, hogy távozzon az étteremből.

Fizetés

A nyugodt pihenés érdekében a szobaszámlákat érkezéskor szükséges rendezni készpénzzel, bankkártyával vagy saját névre szóló SZÉP kártyával
(MKB, K&H, OTP).

Az éttermi fogyasztás szobaszámlára nem terhelhető, a helyszínen, fogyasztást követően kérjük kiegyenlíteni a számlát!

Takarítás

Kérjük, használja a kilincsre akasztható jelzést, amennyiben nem szeretné igényelni. Kérjük, a takarító személyzet munkáját segítse azzal, hogy személyes tárgyait nem hagyja a takarítani kívánt felületeken. A vendég tulajdonát érintetlenül hagyjuk.

Ételek – italok

Az éttermi eszközöket és ételeket a szobákba nem lehet felvinni. Az étterem területére (beleértve a teraszt, boxokat) idegen áru behozatala és azok fogyasztása tilos!

Látogatók

A panzió szobáiban kizárólag a recepción bejelentkezett és regisztrált vendégek tartózkodhatnak. A látogató kizárólag előzetes egyeztetés alapján a panzió beleegyezésével érkezhet max. 21 óráig. A látogató magatartásáért (beleértve az esetleges károkozást is) a bejelentkezett vendég felelősséggel tartozik.

Parkolás, kert és medence használata

Saját, ingyenes parkoló áll a szállóvendégek rendelkezésére.

A kert és a szezonális medence (július-augusztus) 08.00 és 21.00 óráig / sötétedésig látogatható. Zártkörű rendezvény esetén módosulhat.

A medence mélysége kb. 100 cm, emiatt beleugrálni tilos és balesetveszélyes. A medencét alkohol, drog vagy egyéb kábító hatású szer hatása alatt használni szigorúan tilos! A medencében étkezni, illetve italt fogyasztani tilos! A medence környezete vizes, csúszós, mely fokozott figyelmet igényel. A medencét mindenki kizárólag saját felelősségre használhatja és csak úgy, hogy a többi vendég pihenéshez való alapvető jogát nem sérti. A medence gépezetének kezelésére kizárólag a panzió jogosult.

A panzió a fentiek figyelmen kívül hagyása esetén jogosult a medence használatát saját belátása szerint korlátozni vagy megtiltani.

Az étterem területén kívül (boxon túl), a kertben nincs kiszolgálás.

A medencéhez illetve a szobákhoz (strand öltözetben, vizesen) kizárólag a parkolón keresztül lehetséges közlekedni, az éttermen keresztül tilos. Ellenkező esetben a személyzet jogosult a vendéget kiutasítani az étterem területéről.

Gyermekek

Az étterem és panzió szolgáltatásait 14 év alatti vendég csak szülői vagy más, általa megbízott cselekvőképes veheti igénybe és folyamatos felügyelete mellett tartózkodhat az épületben és az ahhoz tartozó területen. A gyermek kísérői felelősséggel tartoznak a gyermek épségéért és az általa okozott károkért.

Az étterem és panzió területén, rendezvényen 18 év alatti személy alkoholt nem fogyaszthat. E kötelezettség betartatásáról a gyermek szülője vagy általa megbízott cselekvőképes személy köteles gondoskodni. Ennek megszegése esetén felmerülő erkölcsi, anyagi és jogi következményekért a szülő vagy az általa megbízott cselekvőképes személy teljes felelősséggel tartozik. 

Internet

A wi-fi folyamatos, megszakítás nélküli működését és elérhetőségét a szolgáltató nem tudja garantálni.

A wi-fi használata során vagy következtében a vendég készülékében vagy annak tartalmában keletkezett károkért a szolgáltató nem vállal felelősséget. Ezt a szolgáltatást a vendég kizárólag a saját felelősségére és kockázatára veszi és veheti igénybe.

Panzió értékei

A vendég köteles a panzió berendezési tárgyait, eszközeit rendeltetésszerűen használni.

A berendezési tárgyakat és textíliákat (ideértve a törölközőket is) az épületből – még a medencéhez is – kivinni, elvinni tilos! A dekorációs célt szolgáló használati tárgyakat, kérjük, ne vegyék el a helyükről. A panzió bármely tárgyának meghibásodását a vendég köteles azonnal jelezni a személyzet felé. A vendég nem jogosult a hibát saját maga orvosolni vagy azt megkísérelni.

Értékmegőrzés

A szobában hagyott értéktárgyaikért a szolgáltató nem vállal felelősséget, kivéve a központi széfjében történő elhelyezést. Értéket kizárólag lezárt, a vendég által aláírt és a panzió által lepecsételt borítékban lehet átadni a további szükséges dokumentálással.

Környezettudatosság

A klímaberendezés használata kizárólag a szobában tartózkodás ideje alatt, zárt ablakok és ajtók mögött megengedett.

A szobák elhagyásakor, kérjük, kapcsolják ki klímaberendezést, zárják el a vizet, villanyt, csukják be az ablakot, és zárják be az ajtót!

Panziónkban szelektíven gyűjtjük a hulladékot! Kérjük, a műanyagot, üveget és papírt a szobákban e célra kihelyezett kosárba helyezzék.

Magatartás

A Vendégek és a szomszédok nyugalmának biztosítása érdekében, a nap 24 órájában tilos hangoskodni, hangosan zenét hallgatni, zenélni. Továbbá kérjük, hogy késői visszaérkezéskor csendben közlekedjenek az épületben!

A szállásról kizárható az a személy, aki:

 • bűncselekményt vagy szándékos rongálást követ el
 • saját vagy más testi épségét veszélyezteti
 • 00.00 és 24.00 óra között a pihenni vágyó vendégek nyugalmát zavarja

Ha a vendég nem tartja be a házirendet, és megbontja a békét, úgy a tulajdonos jogában áll a szolgáltatási szerződést egyoldalúan, azonnali hatállyal felmondani, és a vendéget visszafizetési és/vagy kártérítési kötelezettség nélkül haladéktalanul kiutasítani.

Dohányzás

Az egész épületben és a bejárati ajtóktól 5 méteres távolságon belül tilos a dohányzás, beleértve az elektromos cigaretta és az IQOS is. A csikkeket kérjük, az udvaron és a parkolóban erre a célra fenntartott hamutartókba szíveskedjenek bedobni! Ennek megszegése esetén 20.000 Ft / éj füstmentesítési költség kerül felszámításra, és azonnali távozásra szólítjuk fel a vendéget.

Biztonság

Az étterem, panzió, kert és parkoló teljes területén tüzet rakni, bográcsozni, grillezni, szalonnát sütni tilos. A vendég tűz esetén a menekülési útvonalat jelző lámpákat köteles követni. Tűzjelző és tűzoltó palack a folyosón található. Tűz esetén a recepció azonnali értesítése a vendég kötelessége.

Az orrot és szájat elfedő maszk használata a mindenkori szabályozások szerint szükséges.

Az étterem és a panzió területén kamerarendszer működik. 

Vis major

A panziónak nem áll módjában felelősséget vállalni és kártérítést fizetni az önhibáján kívül (vis major) történt eseményekből eredő károkért (pl: természeti csapás, jégeső, áramszünet stb.)

Talált tárgyak

A talált tárgyakat kérjük, a recepción adják le, ahol nyilvántartásba kerül. Élelmiszert, élelmiszer jellegű dolgokat, gyógyszereket, fehérneműket a panzió megsemmisíti. A tárolható tárgyakat a panzió 1 hétig őrzi. Az adott tárgy tulajdonosa személyazonosságát igazoló okirat felmutatásával és aláírásával valamint az esetleges őrzési költségek megtérítése ellenében veheti át.

Egyéb

Házi állatot a panzió nem fogad.

A szállás igénybevétele előtt magától értetődik, hogy a vendég elolvasta, megértette és elfogadta a házirendben foglaltakat. A házirend és az ÁSZF által nem szabályozott kérdésekben a Ptk. vonatkozó jogszabályai az irányadók.

Kérjük, észrevételét itt-tartózkodása alatt jelezze felénk!

Bízunk benne, hogy hozzá tudunk járulni pihenésükhöz!

Tisztelettel:

Walzer Éttetem és Panzió vezetősége és munkatársai